Preskočiť na hlavné menu Preskočiť na obsah
Preskočiť navrch stránky Preskočiť na koniec obsahu

ASISTOVANÉ SČÍTANIE - dosčítavanie obyvateľov - 03.05.-13.06.2021

Asistované sčítanie sa bude realizovať na celom území SR od 3. mája 2021 do 13. júna 2021. V uvedenom termíne zabezpečí služby asistovaného sčítania každá obec a mesto SR po dobu 6 týždňov. Rozhodnutie predsedu ŠÚ SR je vydané v súlade so stanoviskom Úradu verejného zdravotníctva SR.

Čo je asistované sčítanie

Jedná sa o asistovanú formu sčítania, pri ktorej na zabezpečenie svojej povinnosti sčítať sa obyvateľovi pomôže mobilný alebo stacionárny asistent.

Pre koho je určené asistované sčítanie

Pre tých, ktorý sa nemohli sčítať samosčítaním z dôvodu, že nemali prístup na internet, nemajú počítač, tablet alebo sa nevedeli elektronicky sčítať počas obdobia online samosčítania.

Ako sa bude realizovať asistované sčítanie

Samospráva na území miest a obcí zriadila kontaktné miesto alebo miesta. Tu bude k dispozícii technika a stacionárny asistent. Obyvateľ si môže vyžiadať pomoc od stacionárneho asistenta alebo mu stacionárny asistent poskytne počítač, aby sa sčítal sám. Ak sa nemôže dostaviť na kontaktné mieste v čase prevádzkových hodín, môžete si k sebe domov objednať mobilného asistenta a to zavolaním na obec alebo na číslo call centra, ktoré bude zverejnené na stránke www.scitanie.sk. Mobilný asistent spätne kontaktuje telefonicky obyvateľa a dohodne sa na presnom čase, kedy ho navštívi s tabletom doma, aby ho sčítal. Tak na kontaktnom mieste, ako aj v samotnej domácnosti platia hygienicko-epidemiologické opatrenia (rúška, odstupy, použitie ochranných prostriedkov).

Bližšie informácie nájdete v Rozhodnutí, ktoré je zverejnené vo Vestníku vlády, alebo na www.scitanie.sk.

 

Sčítať sa môžete na kontaktnom mieste alebo pomocou mobilného asistenta. 
 

Vážení občania,

od 3.5.2021 začne prebiehať asistované sčítanie obyvateľov, ktorí sa nemohli sčítať sami elektronicky. V termíne do 13.6.2021 môžete využiť dve formy asistovaného sčítania:

1. sčítanie osobne - na kontaktnom mieste na obecnom úrade každý pracovný deň: 

Pondelok         09.00 - 12,00 hod.

Utorok              09.00 - 12,00 hod.

Streda              09.00 - 12,00 hod.

Štvrtok             13,00 - 16,00 hod.

Piatok              09.00 - 12.00 hod. 

2. sčítanie prostredníctvom mobilného asistenta, ktorý vás navštívi priamo doma (záujem je nutné vopred nahlásiť na tel č. 036/63 48 121, následne si s asistentom dohodnete podrobnosti)

Upozorňujeme občanov, že pri oboch formách asistovaného sčítania je nutné dodržiavať všetky platné opatrenia v súvislosti s ochorením COVID-19 (R-O-R) -  vstup na kontaktné miesto je možný len s prekrytím horných dýchacích ciest respirátorom min. typu FFP2, pri vstupe do budovy úradu je nutné aplikovať na ruky dezinfekciu. Je potrebné dodržiavať bezpečnú dištančnú vzdialenosť 2 metre.

Počet osôb v jednom okamihu v miestnosti kontaktného miesta je: 1.

Pri využívaní služieb asistovaného sčítania nesmie byť obyvateľ v karanténe COVID-19.

Súbory na stiahnutie

Názov Veľkosť Formát Dátum Zoradiť podľa:
SODB_AS_leták_ Veľkosť: 736 kB Formát: pdf Dátum: 30.4.2021
sodbasplagatror Veľkosť: 528.7 kB Formát: pdf Dátum: 30.4.2021
sobd2021-logo2 Veľkosť: 43.6 kB Formát: jpg Dátum: 3.5.2021